Transcriptie

Transcriptie, Transcriptiebureau, transcribent, transcriberen - Tolk- en vertaalbureau Ecrivus International

Op zoek naar een transcriptie? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! Wij zijn dé transcriptiespecialist van Nederland. Onze transcriptiediensten zijn beschikbaar in 225 talen en in alle vakgebieden, waaronder medisch, juridisch, technisch en zakelijk.

Wat is transcriptie?

Een transcriptie is de omzetting van het gesproken woord naar geschreven tekst, zoals bij notulen en hoorzittingen. Het kan ook de omzetting betekenen van geschreven tekst naar een ander medium, zoals bij het maken van digitale boeken. Een transcribent is de persoon die transcribeert en dus de transcriptie uitvoert.

Transcriptie door Ecrivus International

Wij onderscheiden 3 verschillende werkmethodes:

 • Transcriptie van één taal (de brontaal). Hierbij wordt alleen de brontaal getranscribeerd.
 • Transcriptie en vertaling. De brontaal wordt in één keer vertaald en getranscribeerd (uitgeschreven) in de doeltaal.
 • Transcriptie van brontaal en doeltaal. Beide talen worden getranscribeerd en vertaald.

Daarnaast onderscheiden we 3 verschillende transcriptiediensten:

 • Samenvattend
  De geluidsopname wordt eenmaal beluisterd en samenvattend uitgeschreven door de transcribent. Een goede samenvatting van het gesproken woord is hier belangrijker dan volledigheid. Dit is de snelste en voordeligste werkwijze.
 • Woordelijk
  De geluidsopname wordt herhaaldelijk beluisterd en volledig (woord voor woord) uitgeschreven. Zo ontstaat een volledige en kwalitatieve uitschrijving van het gesproken woord. Achtergrondgeluiden, gestotter, woordherhalingen, tussenwerpsels en spreekpauzes worden hierbij niet uitgewerkt. Deze werkwijze wordt veel ingezet voor notules, interviews en scripts.
 • Letterlijk
  Een letterlijke transcriptie is het nauwkeurig uitschrijven van elk gesproken woord, inclusief achtergrondgeluiden, gestotter, woordherhalingen, enz. Deze dienst wordt veel ingezet voor juridische en financiële doeleinden, bijvoorbeeld bij rechtszaken, vonnissen, getuigenverklaringen, enz. Deze transcriptiedienst is de meest uitgebreide en tijdsintensieve werkmethode.

De voordelen van transcriptie door Ecrivus International:

Native speakers (moedertaalsprekers)

Onze transcribenten zijn moedertaalsprekers van de betreffende taal. Zij beheersen de taal perfect in woord en geschrift, waardoor alle nuances in de taal kunnen worden meegenomen.

Ervaring en expertise

Wij beschikken over een uitgebreid team aan ervaren transcribenten, gespecialiseerd in verschillende vakgebieden. Wij werken met de nieuwste transcriptiesoftware, waardoor wij alle audio- en videofragmenten professioneel en accuraat kunnen uitschrijven.

Beschikbaar in 225 talen

Ecrivus International is een van ‘s werelds beste LSP’s (Language Service Providers). Door ons uitgebreid aanbod aan taaldiensten, kunnen wij een zeer interessant en voordelig totaalpakket bieden aan onze klanten. Doordat wij onze vertaaldiensten combineren met onze transcriptiediensten, ontstaat de mogelijkheid om transcripties te kunnen uitwerken in maar liefst 225 talen.

Noteren en markeren van tijdscodes en verschillende sprekers

Indien gewenst kunnen wij de tijdscode noteren van het audio- of videofragment, waarop de tekst betrekking heeft. Ook kunnen wij verschillende sprekers markeren (met een naam, een code of een aparte kleur), zodat u in één oogopslag ziet wie er wanneer aan het woord is.

Vraag nu uw GRATIS offerte aan voor uw transcriptie!