Editing en tekstbewerking

Editing, tekstbewerking, tekst controleren, taalfouten - Tolk- en vertaalbureau Ecrivus International

Ecrivus International biedt toonaangevende editing diensten voor al uw teksten en vertalingen in meer dan 225 talen. Onze doorgewinterde teksteditors en redacteurs corrigeren alle taalfouten en zorgen er bovendien voor dat de tekst natuurlijk en vloeiend leest. De teksten en vertalingen worden op honderden punten gecontroleerd, zowel handmatig als softwarematig. Onze teksteditors hebben een scherp oog voor detail en jarenlange ervaring in editing en tekstbewerking. Wij corrigeren allerlei soorten fouten, waaronder: spelling en grammatica, interpunctie, cijfers en tabellen, dubbele content, woordvolgorde, stijlfouten, terminologie, dubbele spaties, inconsistenties, overtollige woorden, lay-out/opmaak, inhoudsopgaves en paginanummers, hyperlinks en referenties.

Bij het editen van vertalingen vergelijken wij bovendien de brontekst (het origineel) met de doeltekst (de vertaling). Onze editors controleren en corrigeren hierbij niet alleen mogelijke fouten in de vertaling, zij controleren tevens of de vertaling overeenkomt met de inhoud van de brontekst.

Wilt u specifieke instructies meegeven aan onze editors over bijvoorbeeld de gewenste tone-of-voice of vakspecifieke terminologie? Geen probleem! Onze editors houden hiermee rekening tijdens het bewerken en controleren van de tekst.

Wij beschikken over een uitgebreid team aan ervaren editors. Daarom kunnen onze editing-diensten snel worden opgestart en geleverd. Wij respecteren uw deadlines en leveren altijd op tijd.

Wij corrigeren dagelijks uiteenlopende teksten. Enkele voorbeelden van de mogelijkheden en tekstsoorten:

Spoedlevering (dezelfde dag)

Heeft u de gecorrigeerde teksten weer snel nodig? Wij staan voor u klaar! We bieden editing-diensten met levering binnen 2 uur, 4 uur en binnen 8 uur voor korte documenten.

Boeken (non-fictie en fictie)

Wij editen non-fictie en fictie boeken, ongeacht het aantal woorden en in alle onderwerpen.

Zakelijk

Onze teksteditors zijn gespecialiseerd in zakelijke en commerciële teksten. Hieronder vallen onder meer rapporten, e-mails, websites, nieuwsbrieven en persberichten.

Schrijfstijl

Onze editors hanteren de door u gewenste schrijfstijl. Beknopt of uitgebreid, formeel of informeel, concreet of abstract, objectief of subjectief, letterlijk of creatief.

PowerPoint®

Ook PowerPoint-documenten en presentaties kunnen door onze editors worden gecontroleerd. Zo bent u er zeker van dat er geen taalfouten in uw presentaties staan.

Alle bestandstypen, ook PDF en InDesign®

De meest gebruikte software voor het bewerken van teksten is Word®, maar soms staan uw teksten nu eenmaal in een ander programma. Geen probleem! Onze editing-diensten zijn beschikbaar voor alle bestandstypen.

Academische teksten

Wij corrigeren ook proefschriften, scripties, artikelen, opstellen/essays en andere academische documenten.

NT2 (Nederlands als tweede taal)

Voor personen die de Nederlandse taal leren kunnen wij ondersteuning bieden en advies geven over de juiste schrijfstijl, spelling en grammatica.

Persoonlijke documenten

Wij corrigeren tevens curriculum vitae (CV’s), e-mails en allerlei soorten brieven: begeleidingsbrief, klachtenbrief, persoonlijke brief, enz.

Opmaak

Is uw document taalkundig gezien in orde, maar moet de opmaak worden aangepast? Wij voeren de juiste opmaak graag voor u door!

Neem vandaag nog contact met ons op voor een GRATIS offerte voor editing en tekstbewerking: