Lokalisatie van software

Lokalisatie - Lokaliseren - Softwarelokalisatie - Vertaalbureau Ecrivus International

Vertaalbureau Ecrivus International is gespecialiseerd in meertalige lokalisatie van software, websites, webshops, apps, blogs en plugins. Wij zorgen ervoor dat u uw digitale producten en diensten succesvol kunt lanceren in andere landen, waardoor u uw afzetmarkt en omzet kunt verhogen. Kortom, softwarelokalisatie in meer dan 225 talen waarop u kunt vertrouwen.

Bij lokaliseren komt vaak meer kijken dan alleen vertalen. Zo dient er tijdens het lokaliseren rekening te worden gehouden met karakterlimieten, bedrijfseigen terminologie en stijlgidsen (consistente tone-of-voice). Naast een ervaren lokalisatieteam, beschikken wij over toonaangevende lokalisatiesoftware, waardoor wij tijdens de lokalisatie van uw website, blog, app of plug-in rekening kunnen houden met karakterlimieten en terminologie. Een goed voorbeeld hiervan zijn de vertalingen van menuknoppen (buttons) die vaak een vaste grootte dienen te behouden. Het aantal tekens van de gelokaliseerde tekst dient hierop te worden aangepast.

Lokalisatie kunnen we onderverdelen in verschillende toepassingen.

Softwarelokalisatie

Een van de meest voorkomende toepassingen van lokalisatie is softwarelokalisatie. Wij lokaliseren zowel de User Interface/Front End als het Back End en software strings. Met name de lokalisatie van SaaS (Software as a Service) is zeer populair. Daarnaast ondersteunen we veel bestandsformaten, waaronder .xml, .json en .po en lokaliseren we software voor diverse besturingssystemen, zoals Windows®, Mac® en Linux®.

Websitelokalisatie

Onze lokalisaties worden vaak ingezet voor websites en webshops. Denk hierbij aan de lokalisatie van web content, banners, buttons en sliders, maar ook de digitale marketingcampagnes, vaak in combinatie met ISEO, SEA, SEO en SEM. Wij beschikken over toonaangevende lokalisatiesoftware, waardoor wij met behulp van API’s ons vertaal- en lokalisatiesysteem kunnen koppelen aan uw CMS of CRM. De vertalingen en gelokaliseerde teksten worden hierdoor automatisch op de juiste plek gezet.

Lokalisatie van apps

Bij een succesvolle lancering van een app speelt een professionele lokalisatie een grote rol. Dit zorgt ervoor dat de gebruikers van uw app deze in hun eigen taal kunnen gebruiken. Het aantal downloads en installaties van uw app kan hierdoor sterk toenemen. Wij lokaliseren apps (applicaties) voor Android®, iOs® en Windows®. Wij kunnen een beroep doen op ons wereldwijd netwerk van professionele lokalisatieteams, die elk gespecialiseerd zijn in hun eigen vakgebied. De meest voorkomende soorten apps waarvoor wij de lokalisatie verzorgen zijn games, productivity en communication apps.

App-vertaling direct bestellen in onze webshop!

 

Plugin lokaliseren

Voor veel CMS- en CRM-pakketten zijn plugins beschikbaar. Als u ontwikkelaar bent van een plugin en u het gebruik ervan internationaal wilt vergroten, is de lokalisatie van de plugin een uitstekende kans. Wij vertalen o.a. plugins en add-ons voor WordPress®, Drupal® en Magento®.

De genoemde handelsmerken zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaren.

Neem vandaag nog contact met ons op voor een GRATIS offerte voor de lokalisatie van uw software.