Consultancy & taaladvies

Taaladvies - Tolk- en vertaalbureau Ecrivus International

Vragen over spelling, grammatica, aanspreekvormen, schrijfstijlen of andere taalonderwerpen? Hoe kunt u uw zakenpartner in Duitsland, China of Japan het beste aanspreken? Is het beter om marketingteksten in een informele of formele tone-of-voice te schrijven voor een bepaald land? Moet ik in mijn teksten rekening houden met culturele verschillen tussen landen? Komen dit soort vragen u bekend voor? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! Jaarlijks verzorgen wij het juiste antwoord op duizenden taalvragen. Ons uitgebreid team van taaladviseurs denken graag met u mee en helpen u snel verder. U kunt bij ons terecht voor consultancy en taaladvies in 225 talen. Voordelig en snel geregeld!

Ecrivus International is een ervaren taaladviesbureau met uitgebreide kennis van uiteenlopende talen, culturen en landen.

U kunt bij ons terecht voor alle vormen van taaladvies. Enkele voorbeelden:

  • Algemeen taaladvies in 225 talen. Voor vragen over spelling, grammatica, stijl, aanspreekvorm, tone-of-voice, interpunctie, woordvolgorde, formeel en informele schrijfstijl, en nog veel meer.
  • Globalisering audit. Hierbij bekijken wij de huidige situatie van de globale en lokale strategie van uw organisatie op taal- en afzetgebied. Wij stellen hiervan een uitgebreide rapportage op met aanbevelingen voor het verhogen van uw omzet in andere landen, het verhogen van uw efficiency in uw vertaal- en lokalisatieprocessen en het vergroten van uw afzetmarkt.
  • Testen en in-country checks van concepten. Wij verzorgen constructieve feedback over voorgestelde productnamen, slogans en slagzinnen, productteksten en verpakkingen. Onze taal- en cultuuradviseurs zorgen ervoor dat uw teksten voor de lokale markt maximaal kunnen worden benut en aansluiten op uw doelgroep.
  • Taaltechnologie (Language Technology). Hoe kunt u uw website of webshop met CMS het beste vertalen? Wat is een vertaalgeheugen en terminologielijst? Hoe kan ik .xml-bestanden vertalen? Hoe verander ik de schrijfrichting van rechts-naar-links voor bijvoorbeeld het Arabisch of Hebreeuws? Onze experts in taaltechnologie helpen u graag verder.
  • Culturele check. Wij geven advies over de geschiktheid, interpretatie en implicatie van teksten en afbeeldingen voor lokale markten (politiek, sociaal, etnisch en genderspecifiek).
  • Taalvarianten. Taaladvies over nationale, regionale en lokale taalvarianten (bijvoorbeeld Europees en Braziliaans Portugees, Europees of Latijns-Amerikaans Spaans, het verschil tussen het Duits uit Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk en het Frans uit Frankrijk, België, Canada en Afrika. Tevens bieden wij ondersteuning voor lettertypes (fonts) voor verschillende talen.

Neem vandaag nog contact met ons op voor uw GRATIS offerte voor consultancy en taaladvies: